MiN

Stagiair

De webapp Moedertaal in NT2 (https://moedint2.nl) heeft als doel om kennis over talen toegankelijk te maken voor NT2-docenten. Zij vinden er informatie over overeenkomsten en verschillen tussen het Nederlands en de thuistalen van hun leerlingen, studenten of cursisten. De informatie is opgeschreven in toegankelijk Nederlands - kennis van taalkundig jargon is dus niet nodig om de app te kunnen gebruiken.

In deze stage ga je het Nederlands vergelijken met een taal die gesproken wordt door nieuwkomers in Nederland. (Let op: het moet een taal zijn die nog niet in de webapp staat). Aan de hand van een template breng je systematisch de overeenkomsten en verschillen in kaart. Je gebruikt beschrijvende grammatica's en andere taalkundige literatuur (en eventueel je eigen kennis van de taal) als bron. De gevonden informatie beschrijf je in toegankelijk Nederlands, zonder taalkundig jargon.

De begeleiding bestaat uit online gesprekken met projectleidster Sterre Leufkens. De frequentie van die gesprekken hangt af van de duur van je stage en bepaal je in overleg met de projectleidster, net als de begin- en startdatum.

Contact

Naam
E-mailadres
Bericht

Informatie

Doorlopende vacature
Anders
Onderzoek
Moedertaal in NT2 (Universiteit Utrecht)www.moedint2.nl s.c.leufkens@uu.nl
Telewerk mogelijk
Geen vergoeding mogelijk