Stagiair

Van 25 t/m 29 augustus 2025 vindt het 22e Colloquium Neerlandicum van de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN) plaats. Deze editie heeft als thema ‘Nederlands in meertalige contexten’ en onze gastuniversiteit is de Vrije Universiteit Brussel.

Dit wereldcongres voor de neerlandistiek brengt ca. 300 neerlandici uit meer dan 40 landen bij elkaar om hun nieuwste onderwijs- en onderzoeksinzichten uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen en oude te hernieuwen en kennis te maken met Brussel en organisaties in de Lage Landen die zich inzetten voor het Nederlands. Ook biedt het congres de kans de omvang, veelzijdigheid en dynamiek van de neerlandistiek buiten het taalgebied over te brengen op politici, beleidsmakers, literair-culturele actoren en Nederlanders en Vlamingen in het algemeen.

Werkzaamheden

Een congres brengt uiteraard veel praktische werkzaamheden met zich mee. Als stagiair kun je voor diverse aspecten van die praktische organisatie ingezet worden, denk aan:
- PR & communicatie (programmaboek, website etc.)
- congrestas en informatiemarkt
- cultureel programma
- administratieve werkzaamheden
- ondersteuning tijdens de congresweek zelf (aankleding locatie, informatiebalie, vragen beantwoorden, hand en spandiensten)

Naast de werkzaamheden voor het colloquium kun je ook ingezet worden voor andere activiteiten van de IVN. We zijn een klein team, waardoor je makkelijk zult kennismaken met alle aspecten van onze organisatie. Bekijk onze site om meer te lezen over wat we doen.

We zoeken iemand die - uiteraard na instructie - zelfstandig kan werken, een teamplayer is, communicatief sterk is, de handen uit de mouwen wil steken en zich thuis voelt bij de internationale neerlandistiek. Je beschikt over een taalniveau dat voldoende is om bovenstaande werkzaamheden uit te voeren.

Invulling

De vacature is flexibel: neem contact op om je wensen en mogelijkheden te bespreken m.b.t. je leerdoelen, het aantal werkdagen, het aantal maanden en de verhouding tussen thuis en op kantoor werken (in Den Haag). Het is de bedoeling in ieder geval de laatste drie maanden (inclusief de maand van het congres) beschikbaar te zijn. Het is mogelijk en wordt toegejuicht om deze stage te combineren met een onderzoek dat aansluit bij de missie van de IVN: het ondersteunen en stimuleren van de neerlandistiek wereldwijd en het vergroten van de zichtbaarheid van dit vakgebied in binnen- en buitenland. Over mogelijke onderwerpen kunnen we meedenken.

We bieden een marktconforme stagevergoeding.

Contact

Naam
E-mailadres
Bericht

Informatie

1 februari 2025 tot 31 augustus 2025
(Hoger) onderwijs
Projectuitvoering / projectmanagement, Redactie, Communicatie / marketing
Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN)www.ivn.nu/bureau@ivn.nu
Telewerk mogelijk
Vergoeding mogelijk