Cursus
Taalunie Zomercursus Nederlands
4 augustus 2024 - 17 augustus 2024

Het cursusprogramma van de Taalunie Zomercursus biedt een verrijkende ervaring voor studenten NVT en neerlandistiek. De cursus is gericht op taalverwerving, (ver)taal-, letter- en cultuurkunde en heeft een duidelijk Nederlands-Vlaams karakter.

Naast de kerngebieden en trajecten is er dagelijks aandacht voor de groei en ontwikkeling in professionele context. Het programma bevat bijvoorbeeld workshops en lezingen door deskundigen die de academische, professionele en culturele kennis van de deelnemers verdiepen. Deelnemers maken interactieve opdrachten met in authentieke contexten. Doorlopend zijn er afwisselende, activerende en interactieve werkvormen, workshops en excursies. Er wordt gezorgd voor veel contactmomenten met moedertaalsprekers.

Doelstellingen

Het programma omvat een online voortraject dat loopt van 22 april tot 5 juli, een intensieve cursusperiode van 4 augustus tot 17 augustus op locatie en een online vervolgtraject voor een volledige en flexibele leerervaring. Studenten maken een keuze uit vier trajecten, passende bij hun interesse.

Kosten

Inschrijfkosten
De eigen bijdrage bedraagt 220 euro (naast kosten voor visum, reisverzekering en reis). Huisvesting en enkele maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Studenten krijgen bij aanvang een voucher voor de lokale supermarkt. Er is een aantal beurzen beschikbaar voor wie het financieel moeilijker heeft.

Reiskosten
De Taalunie vindt het belangrijk dat de studenten die door hun universiteit worden voorgedragen kunnen deelnemen aan de zomercursus. Enkel indien het niet haalbaar is om de cursus bij te wonen zonder financiële ondersteuning voor reiskosten, kun je (een gedeelte van) deze kosten terugvragen via deze subsidie.
De aanvraagmodule staat open vanaf 1 oktober. Uiterste datum voor aanvragen is 1 december. Klik hier om naar de subsidiemodule te gaan.

Inschrijving

Een docent of contactpersoon aan jouw universiteit doet een voorselectie en draagt kandidaten voor. Je kunt bij die persoon terecht voor meer informatie.

Contact en algemene vragen

Organisatie:
Universitair Centrum voor Talenonderwijs (Universiteit Gent):
Els Verschuere
els.verschuere@ugent.be
https://taaluniezomercursusnederlands.wordpress.com/

Taalunie:
Nikki de Jong
ndejong@taalunie.org

Informatie

4 augustus 2024 om 12:00 tot 17 augustus 2024 om 12:00
Gent, België
De cursus richt zich op gemotiveerde studenten tussen 18 en 35 jaar die een opleiding NVT of neerlandistiek volgen aan een universiteit of hogeschool buiten het Nederlandse taalgebied en zowel productief als receptief minstens op niveau B1 functioneren. In totaal kunnen 120 studenten deelnemen.
Cursus