Studentennetwerk

Welkom bij het Studentennetwerk! Dit netwerk is speciaal ontwikkeld voor alle studenten Neerlandistiek over de hele wereld, van bachelor- tot PhD-niveau. Het biedt een virtuele ontmoetingsplaats waar studenten zowel binnen als buiten het Nederlandse taalgebied elkaar informeel kunnen ontmoeten. De Taalunie organiseert gratis online activiteiten waarmee studenten hun kennis en vaardigheden in het Nederlands kunnen oefenen en verbeteren. Aan het einde van elke maand heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een interactieve online sessie. De onderwerpen en thema's van deze activiteiten zijn zeer gevarieerd, zodat er voor iedereen iets interessants te vinden is. Hieronder vind je een actueel overzicht van deze activiteiten. Heb jij suggesties of ideeën voor een online activiteit of een spreker? Laat van je horen! Stuur een e-mail naar Nikki de Jong (ndejong@taalunie.org).

KALENDER 2024

Martijn den Ouden - maandag 27 mei 18.00 - 19.15 uur (CET)

Waar denk jij aan bij de woorden 'Blauw', 'Poëzie' en 'Film'? Kun je van een gedicht een korte film maken? Jazeker! Martijn den Ouden studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie, waar hij de studierichting beeld en taal volgde. Als kunstenaar, schrijver en dichter is hij erin geslaagd om van zijn gedicht een museumwaardig filmisch kunstwerk te maken. Hij laat je op 27 mei zien hoe je gedichten tot leven wekt. (Foto: Raymond van Mil)

Emy Koopman - maandag 24 juni 19.00 - 20.15 uur (CET)

Ontdek de kracht van de dystopie met Emy Koopman. Dystopische literatuur is een geweldige manier om kritisch te kijken naar de waarden van de maatschappij. Sluit je aan bij een boeiende verkenningssessie, waarin Emy, bekend auteur, journalist en onderzoeker, samen met jou een fragment uit haar roman 'Het boek van alle angsten' verkent. Verwacht een interactieve sessie vol diepgang, waarbij Emy met je in gesprek gaat over wat dit genre met de lezer doet en hoe het uitzicht op een dystopische samenleving ons kan helpen om te reflecteren.

??? - maandag 26 augustus 19.00 - 20.15 uur (CET)

Heb je suggesties of ideeën voor een online activiteit op maandag 26 augustus? Leuk! Stuur een e-mail naar Nikki de Jong (ndejong@taalunie.org) en dan organiseren we het samen.

??? - maandag 30 september 19.00 - 20.15 uur (CET)

Heb je suggesties of ideeën voor een online activiteit op maandag 30 september? Leuk! Stuur een e-mail naar Nikki de Jong (ndejong@taalunie.org) en dan organiseren we het samen.

??? - maandag 28 oktober 19.00 - 20.15 uur (CET)

Heb je suggesties of ideeën voor een online activiteit op maandag 28 oktober? Leuk! Stuur een e-mail naar Nikki de Jong (ndejong@taalunie.org) en dan organiseren we het samen.

??? - maandag 9 december 19.00 - 20.15 uur (CET)

Heb je suggesties of ideeën voor een online activiteit op maandag 9 december? Leuk! Stuur een e-mail naar Nikki de Jong (ndejong@taalunie.org) en dan organiseren we het samen.

VORIGE ACTIVITEITEN

Chris Bulcaen - dinsdag 30 april 18.30 - 19.45 uur (CET)

Wat weet jij van 'literatuur zonder leeftijd'? Lees je wel eens strips of graphic novels? Chris Bulcaen werkt als beleidsmedewerker en docent bij de Educatieve Master voor de opleiding Taal- en Letterkunde van de Universiteit Gent en is expert op het gebied van grafische romans. Doe tijdens een interactieve sessie nieuwe inzichten op en duik samen met hem in dit fascinerende veld van de literatuur! Tip: houd je paspoort bij de hand.