Onderwijs

Op zoek naar informatie over onderwijs Nederlands in de wereld? Hier vind je links naar organisaties en informatie.

Op mijnNederlands zijn verschillende onderwijsinstellingen die over de hele wereld Nederlands aanbieden actief. Klik hieronder voor een overzicht.

Op de websites van NOB en IVN vind je daarnaast ook handige overzichten van scholen en instellingen voor hoger onderwijs die bij hen zijn aangesloten.

In het onderdeel Voor leerders op mijnNederlands vind je oefenwebsites, tools en cursussen om op een zelfstandige manier met het Nederlands aan de slag te gaan.

Met meer dan 40 jaar ervaring – met financiering van het Ministerie van OCW – zorgt Stichting NOB (Nederlands Onderwijs in het Buitenland) voor een optimale aansluiting van Nederlandse en Vlaamse kinderen die naar het buitenland gaan of die terugkeren naar Nederland of Vlaanderen. Op de website vind je o.a. informatie voor (r)emigranten over de aansluiting bij het Nederlands onderwijs, informatie en adviezen over tweetalig opvoeden en interessant studiemateriaal.

In zo’n veertig landen wereldwijd kan er Nederlands gestudeerd worden. De Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN) vertegenwoordigt academici die zich bezighouden met de neerlandistiek aan onderwijsinstellingen, instellingen van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, en anderszins gerelateerde instellingen in de hele wereld.